Alpha

Vårens Alphakurs starter 16. februar med en introkveld/Alphamiddag, men første kurskveld er 21.februar.

Prøv Alpha!
Alpha er serie med kvelder som utforsker det grunnleggende i den kristne tro. Uten press, oppfølging eller ledelse.

Hva er Alpha?
Alpha består av en introkveld etterfulgt av ti kvelder som inneholder et måltid, live musikk, en kort undervisning og gruppesamtaler hvor man kan stille spørsmål og dele tanker. Undervisningen er for å oppmuntre til samtale og diskusjon. På Alpha kan du utforske den kristne tro i en vennlig, åpen og uformell setting.

Hvem er Alpha for?
Alpha er egentlig for alle som er nysgjerrige, nysgjerrige på å finne ut og diskuterer “Er livet mer enn bare dette?” og “Hvem var Jesus?” På Alpha blir alle tatt seriøst, og ingen spørsmål er for stor eller for små. 28 millioner mennesker har valgt å gjennomføre Alpha, fra 169 ulike land.

Intro-kveld: torsdag 16.februar
Torsdag 16.februar kl 19 -21 blir det en intro-kveld til Alpha i Storsalen. Kvelden er gratis og er en forenklet Alpha-kveld. Det blir servert middag, live musikk og et intro-foredrag, men ingen grupper denne gang.
Vi ønsker å legge til rette for at flest mulig skal få plass, så fint om du kan registrere deg HER om du tenker å komme på intro-kvelden.

Alpha-oppstart: tirsdag 21.februar
Første Alpha-kveld er tirsdag 21.februar kl 19-21.30. Alpha fortsetter hver tirsdag fram til 2.mai (med unntak av påsken, uke 15). Hver kveld består av middag, live musikk, et kort foredrag og gruppesamtaler. Velger du å gjennomføre Alpha koster det 350 kr, som dekker et Alpha-hefte og alle middagene. Du kan med andre ord komme et par ganger og prøve det ut, før du bestemmer deg!

Alpha weekend: 31.mars – 2.april
Weekend er et av høydepunktene på Alpha. Det blir to fine dager i Nordmaka, nærmere bestemt på Nordmarkskapellet.Prisen blir på rundt 600-700kr inkl mat og overnatting. Mer info blir gitt på Alpha, men hold av helga i kallenderen!

Temaer på Alpha
I løp av Alpha vil blant annet følgende temaer bli tatt opp:
1.Hvem er Jesus?
2. Hvorfor døde Jesus?
3.Hvordan kan vi tro?
4. Hvorfor og hvordan kan jeg be?
5. Hvorfor og hvordan lese Bibelen?
6. Hvordan leder Gud oss?
7. Hvordan kan jeg stå i mot det onde?
8. Hvorfor og hvordan fortelle til andre?
9. Helbreder Gud i dag?
10. Hvilke betydning har kirken?

Vårens Alpha arrangers som et sammarbeid mellom Misjonsalen og Storsalen Menighet.

Adresse:
Lille Camino, Storsalen, Staffeldts gate 4, 0166 Oslo

Spørmål? Kontakt Charlotte Valan Gladsø. Tlf. 971 67 838, eller på alpha@storsalen.no