Bakken

Bakken har vært i NLM sitt eie siden krigen med unntak av noen år da huset var anektert av tyskere. I dag er det sommergjester, bade- og solhungrige, sosiale og stemningsfulle som inntar stedet.

Bakken ligger i Skjellveien 14 på Malmøya og består av et stort hovedhus og en liten hytte med navnet Colletthytta. Fra sentrum tar det ca 10 minutter med buss.

Bakken er til primært for deg som tilhører miljøet og fellesskapet rundt Misjonssalen og Fjellhaug. Allikevel er alle velkommen! Vi leier ut Hovedhuset og Colletthytta også til andre organisasjoner, lag og enkeltpersoner.
Lik Bakken på Facebook

Litt Bakkenhistorie

For deg som vil vite litt mer.

Bakken ble bygget i 1876 for grosserer Sønke Engelhardt Sønnichsen. Han bodde i Kristiania, der han også var født, med leilighet i Prinsens gate 5. Eiere etter Sønnichsen har vært ekspedisjonssjef Alf Collett, grosserer Einar Westye Egeberg, direktør Thune Larsen, malermester Waagaard, Kafé Norrøna som overførte det til Norsk Luthersk Misjonssamband som har benyttet stedet i mange år. NLM overtok ansvaret for området i 1941.

Under krigen ble stedet anektert av tyskerne, kort tid etter at NLM kjøpte det. 1. mai 1945 ble det holdt dugnad for første gang på Bakken. NLM kjøpte Bakken i sin tid for 42.000,-. I dag er den taksert til 20 mill. Huset er verneverdig. På tomta ligger det også en liten hytte som Norrønna hotell har disponert inntil nylig. Nå har styret for Bakken overtatt ansvaret. Hytte er mest å regne som en liten skrivestue. Så sier også ryktene at Camilla Collet skal ha hatt noen av sine skrivestunder i den hytta.

Tomten var langt større enn den er i dag. På slutten av 90-tallet ble det skilt ut tre tomter, noe som gav verdifull inntekt for en nærmest totalrenovering av hus og område.

I dag er det et selvsupplerende styre som har ansvar for drift og vedlikehold, på vegne av Misjonssalen Oslo som disponerer stedet. Stedet driver seg selv gjennom enkel utleie, dagsbesøk og is- og brussalg. Alt skjer på frivillig basis med unntak av det som kerever fagfolk.

Bakken ligger fint og vestvendt til på Malmøyas nordlige del. Huset er utført i laft, og er utsmykket med enkle dekorative virkemidler, kraftig bjelkeverk og enkelt utskåret dekor i gavlen. Huset er bygget over en T-formet grunnflate, som er fylt igjen av de lukkede verandaene langs husets vestside. Huset er fortsatt ikke isolert og benyttes kun sommerhalvåret fra mai-september.

Kilde: bl.a Geir Tandberg Steigan www.artemisia.no

 

Dugnad 1. mai 11:00

Malmøya sesongen er rett rundt hjørnet! Håper vi at du har lyst til å være med på dugnad på Bakken. Det blir nedvask av huset, kobling av vann, kanskje litt snekkring, raking av løv og opphenging av stige. Vi lover god stemning og pølse som takk for hjelpen. Husk badetøy om du allerede er klar for å teste vannet.
Velkommen skal du være!

Reservasjoner Bakken

Add to google

Add to google

 man 1. okttir 30. aprVinterstengt
 man 1. okttir 30. aprVinterstengt
12:0011:45man 6. maitor 9. maiHovedhuset + Colletthytta
12:0011:45man 6. maitor 9. maiHovedhuset + Colletthytta
12:0011:45fre 10. maisøn 12. maiHovedhuset
Full reservasjonsoversikt