Julemessa

Julemessekomitéen er en gruppe som arrangerer julemesse i Misjonssalen over to dager i november måned.

Julemessa i Misjonssalen er en lang tradisjon. Det var Arna Vågen, «julemessenes mor» som først fikk ideen til julemesse, og hun startet den første i Oslo i 1954. Etter hvert spredte ideen seg til hele landet.

En julemesse lager seg ikke selv, og etter hvert kom «Tirsdagsklubben» i gang. Den bestod av hjemmeværende husmødre og pensjonister som i hovedsak lagde håndarbeider til julemessa. Tirsdagsklubben er fortsatt i virksomhet. Noen få pensjonistdamer samles hver tirsdag, fra februar til november, bortsett fra i sommerferien. De strikker, syr, hekler og broderer både på tirsdagsmøtene og ikke minst hjemme hos seg selv og lager mye fint til salg!

Andre grupper og mange enkeltpersoner jobber også for julemessa nesten hele året. Noen strikker, mens andre plukker bær og lager syltetøy, for ikke å snakke om julebaksten! Julemessa er en viktig del av Misjonssalens arbeid, og mange flittige hender er i sving!

Søndagsskolen er også engasjert i julemessa. Deres programpost er «Familiesamlingen» på lørdag, samt at de selge ting de selv har laget.

Det er en egen julemessekomité som består av 14 godt voksne damer + tre ungdommer. De samles fem ganger i året. Først for å planlegge og så for å evaluere. Hvis noen flere har lyst til å være med, har vi plass til flere!

Under selve julemessa er mange frivillige engasjert. Vi trenger alltid nye medhjelpere, så har du ledig tid, er det bare å melde seg!

Julemesse er alltid spennende! Til nå har det vært kø i gangen når dørene åpnes kl 11 både fredag og lørdag. De fleste strømmer til kakebordene for å sikre seg julebaksten. Noen trenger en ny juledekorasjon, mens andre er på jakt etter julegaver. Hjemmestrikkede sokker, duker og Tiffany-engler går unna. Litt mat hører også med, og her kan en velge mellom rømmegrøt, gryterett eller påsmurte horn, sveler, deilige kaker og kaffe.

Åresalget er populært og går hele dagen! Flere basarbord gir også muligheter for gevinst som passer for både store og små. Er du riktig heldig, kan du få med deg alt innholdet i skattekista hjem. Da har du julegaver til hele slekta!

Vi tror at julemessa i Misjonssalen fortsatt er Oslo største! Vi håper at det også i år kommer mye folk både for å handle og være med på møtene. Her er noe for både barna og de voksne! Foruten et godt sosialt og åndelig samvær, er målet å få inn mye penger til misjonen. De siste årene har bruttoinntekten ligget på vel kr 400.000,-. Målet er å klare det i år også!

Håper vi sees på julemessa! Velkommen!

Ønsker du å bidra med gaver til basarbord, åresalg, tombola eller ønsker du å bli med på andre måter?
Ta kontakt med Julemessekomiteen v/ Astrid Vaaler Lundstrøm på 907 41 758 eller asfilu@gmail.com

Årets program finner du her

 

Kalender

Refresh calendars

onsdag 26. september

International Bible Group
19:00 - 21:00
Open for everyone to join

lørdag 29. september

Lørdagsgudstjeneste
19:30 - 21:00
Taler: Grete Yksnøy Martinsen

søndag 30. september

Søndagsgudstjeneste
11:00 - 13:00
Taler: Anne-Margrethe Saugstad